Πεζοπορία και Καθαρισμός

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ.

 Με μεγάλη χαρά σας γνωστοποιούμε ότι το δασαρχείο Ρόδου, κατόπιν αιτήσεως που υπέβαλε η «Αλεκτρώνα ΚΟΙΝΣΕΠ», έδωσε θετική απάντηση για τον καθαρισμό του μονοπατιού από την πλευρά της Παστίδας προς τη Φιλέρημο.

 Καλούμε, λοιπόν, όλους, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μία πεζοπορία με σκοπό τον καθαρισμό του συγκεκριμένου μονοπατιού. Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει την Παρασκευή 21 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ στον προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου της Παστίδας.

 Η ανάβασή μας θα έχει τη μορφή φυσιολατρικής περιήγησης περνώντας από το μονοπάτι δίπλα από το μνημείο της Δωρικής πηγής και φτάνοντας στην κορυφή του λόφου, θα εκκλησιαστούμε στην Ιερά Μονής Ζωοδόχου Πηγής, της οποίας η χάρη τιμάται τη συγκεκριμένη ημέρα.

 Κατά την κατάβαση, κάποιοι από τους εθελοντές θα καθαρίσουν τη διαδρομή ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφέρουν τα κλαδιά σε σημεία, όπου θα μας υποδείξει το δασαρχείο. Για τη διευκόλυνση όλων καλό θα ήταν κάθε ένας από τους εθελοντές να έχει μαζί του κάποιο εργαλείο, το οποίο θα βοηθάει στο έργο της κοπής και της απομάκρυνσης των κλαδιών, όπως επίσης και για την ασφάλειά σας συστήνεται να έχετε προστατευτικά γάντια, ψαλίδι, πριόνι, ταχρά, δρεπάνι και τσουγκράνα.

 Το τέλος αυτής της περιήγησης θα μας βρει ξανά στον χώρο του παλιού σχολείου Παστίδας για να ανταλλάξουμε τις εντυπώσεις μας. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ιστορία και την ιερότητα του χώρου της Φιλερήμου και πολλές εκπλήξεις.